דמיון מודרך

דמיון מודרך היא טכניקה טיפולית אשר משתמשת בכוחו העוצמתי של הדמיון. הדמיון, תכונה הייחודית לבני אדם, משמש כדי לבנות דימויים מתוך מודעות, ודרכם להגיע למטרות בהן אנו מעוניינים ולשפר את איכות חיינו. ייחודה של השיטה הוא בכך שהיא נגישה לכל אחד ואחת, בכל זמן ובכל מקום. אין צורך בעזרים וכלים חיצוניים – הכל נמצא בתוכנו פנימה. רק דמיינו…

דמיון מודרך משלב טכניקות של הירגעות והרפיה, על-מנת להביא את המוח למצב תפקוד מדיטטיבי, מצב תפקוד הדומה לזה שבמעבר בין ערות לשינה. כאשר המוח נמצא במצב תפקוד מדיטטיבי, אנו יכולים להעביר מסרים חיוביים לתת-מודע.

ניתן להשוות תהליך של דמיון מודרך לחלום. בחלום אנו חווים בחושינו ומרגישים דברים ממש כמו בעולם המוחשי, אך הדברים לא מתרחשים באמת במציאות הממשית, אלא בתוך ראשינו. כך גם בתהליך דמיון מודרך, אנו חווים ומרגישים בעוצמות חזקות מאוד, וזאת בעזרת כוח המחשבה והדמיון.

לדוגמא: בתהליך דמיון מודרך ניתן לדמיין ביצוע פעולה כלשהי ולראות בדימיון אם הפעולה הביאה לתוצאה המיוכלת, או לא. אם הפעולה נכשלה, הרי שהיא מיותרת, ואז ניתן באמצעות הדימיון המודרך למצוא את הדרך הנכונה להשגת המטרה.

איך מתבצע טיפול בדמיון מודרך בעזרת מדריך מקצועי?

דמיון מודרך עם מנחה מקצועי יחל בדרך כלל בשלב של איסוף מידע. המנחה בונה אסטרטגיה אישית לכל מטופל, הכוללת את הכלים המתאימים להשגת המטרה הספציפית. לשם כך עליו לדעת מהי מטרת תהליך הדמיון המודרך, מהם המשאבים הפנימיים אותם רוצה המטופל לטפח לצורך השגת המטרה ומהן האמונות שהיה רוצה לאמץ כדי שישרתו את השגת המטרה.

בשלב השני המנחה מוביל את המטופל לתוך התהליך ועוזר לו להגיע למצב של הרפיה והירגעות. כדי להעמיק את ההרפיה, ישתמש המנחה בדימויים ומטאפרות המשלבים מסרים חיוביים המובאים מתוך עולמו הפנימי של המטופל.

בשלב זה המטופל מרגיש את החוויה בצורה מוחשית ועל-ידי כך מוטמעים בו הרעיונות והוא חווה שחרור של רגשות. בשלב הבא ינחה המנחה את המטפל לצאת מהדימוי או המטאפורה. בשלב זה המנחה מכליל את המסר לחייו של המטופל ומקשר אותו למטרה אותה הוא מבקש להשיג. הטיפול בדמיון מודרך מתאים גם לילדים ולבני נוער.

עודכן בתאריך: 20 בספטמבר 2021

דילוג לתוכן